Seleniak - alternatieve versie

by mars2000you on 15-08-2004, 22:15 translated by RemcoZ
Topic: Software
Languages:

Seleniak is een van de spellen die is uitgekomen tijdens MSXdev'04. Kort na deze uitgave kwam men erachter dat dit spel niet werkte op blueMSX en andere op fMSX gebaseerde emulatoren (paraMSX uitgezonderd), omdat deze niet voldeden aan de 'timing test'. Deze test is gemaakt om een goede geluidskwaliteit te garanderen, aangezien een aantal emulatoren geen extra tijd incalculeerd om de DRAM te refreshen tijdens CPU M1 cycli.

Aangezien Seleniak gelijktijdig gebruik maakt van programmatuur om PWM en PCM samples af te spelen, komt het voor dat de muziek tijdens het spel volledig misplaatst en sommige te hard of te zacht afspeelt. MKII, de maker van Seleniak, heeft nu een versie die wel werkt op eerder genoemde emulatoren. Deze versie is te downloaden bij Robsy's MSX Workshop.

Deze alternatieve versie maakt gebruik van aparte tabellen waardoor het geluid in alle emulatore goed klink, omdat er geen gebruik meer wordt gemaakt van de 'wacht'-cycli. Deze versie is dan weer niet te gebruiken op emulatoren waarbij de M1 cycli al wel goed werden berekend. De aankomende versie van blueMSX zal het M1-probleem niet meer hebben en zal daardoor ook voor meer nauwkeurigheid in het algemeen zijn.

Bijbehorende link: Robsy's MSX Workshop